Over het Djanazah Noodfonds

Nationale Noodfonds voor de Djanazah van de armen

De plicht van de moslimgemeenschap om de meest arme moslims onder ons te kunnen begraven.

Het Djanazah Noodfonds is een initiatief van de branchevereniging islamitische uitvaartorganisaties Nederland (BIUN). Dit initiatief heeft als doelstelling om de onverzekerde en meest arme moslims in Nederland, die geen geld hebben om hun eigen uitvaart te betalen, te helpen begraven.

Organisatie

Het bestuur

Het Djanazah Noodfonds heeft een bestuur en een Raad van Toezicht die de taak heeft om het fonds te adviseren en toezicht te houden op de organisatie.

Het bestuur

Het bestuur

Het bestuur bestaat momenteel uit de voorzitter A. van der Giessen en bestuursleden H. Ahssab en Y. al Mourabit
Raad van Toezicht

Raad van Toezicht

Raad van Toezicht bestaat uit leden van de branchevereniging islamitische uitvaartorganisaties Nederland. De volgende leden zitten nu in de RvT; Mohamed Soebrati, Ahmed Erassan en Sofyan al Kandoussi.
Organisatie

Organisatie

Het Djanazah Noodfonds bestaat op dit moment uit een groep vrijwilligers die zich inzet voor dit goede doel.

Nationale Noodfonds

Djanazah Noodfonds is een landelijk gecentraliseerd fonds ten behoeve van de armste moslims die niet hun eigen uitvaartkosten kunnen bekostigen. Door middel van jullie donaties wordt dit mogelijk gemaakt.

Transparantie

Het Djanazah Noodfonds is gericht op het professioneel en verantwoord organiseren van collectes voor arme moslims. Transparantie staat daarom op nummer één waarbij we jaarlijks een financieel jaarverslag publiceren.

Verantwoording

Het Djanazah Noodfonds wil het probleem tackelen van dubieuze en losse inzamelingen vanwege de risico's die het met zich meebrengt. Daarom vindt er verantwoording plaats richting onze donateurs m.b.t. hun donaties.